Annons

Första semifinalen i gång – de är förhandsfavoriterna

Netta Barzilai, från Israel, med bidraget "Toy" är en de största förhandsfavoriterna i årets Eurovision Song Contest. I kväll ska hon försöka kvalificera sig till finalen genom den första semifinalen i Lissabon.
Netta Barzilai, från Israel, med bidraget "Toy" är en de största förhandsfavoriterna i årets Eurovision Song Contest. I kväll ska hon försöka kvalificera sig till finalen genom den första semifinalen i Lissabon. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Tio av nitton bidrag i kvällens första semifinal av årets Eurovision blir Sveriges motståndare i finalen – under förutsättning att Benjamin Ingrosso tar sig vidare från semifinal två.

– Låt Eurovision 2018 börja, säger programledarna i kör.

TT
Uppdaterad
Publicerad

Semifinalens överlägset största förhandsfavorit är Netta, från Israel, med bidraget "Toy". Det är poplåten som sticker ut med inslag av kycklingkackel och sin koppling till metoo-rörelsen genom textraden "I'm not your toy, you stupid boy". Israel är också en av storfavoriterna när oddsmakare tippar årets totala vinnare, men hon är inte den enda i semifinalen som anses vara med i kampen om segern.

Flera spelbolag sätter låga odds, mellan 1,02 och 1,75, på de tio största favoriterna och om oddsen blir ett slags facit över utgången är det Israel, Cypern, Estland, Tjeckien, Bulgarien, Grekland, Österrike, Litauen, Armenien och Belgien som tar finalplatserna i kväll.

Mikolas Josef framför Tjeckiens bidrag "Lie to me" vid genrepet inför den första semifinalen av Eurovision Song Contest.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 1 av 2

Saara Aalto från Finland framför bidraget "Monsters" vid genrepet inför den första semifinalen av Eurovision Song Contest.

Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons