Annons

Tio år i Boko Harams våld – miljoner på flykt

En stillbild från en video släppt av Boko Haram den 31 oktober 2014, när terrorgruppen var som starkast och konflikten som blodigast, visar ledaren Abubakar Shekau i mitten.
En stillbild från en video släppt av Boko Haram den 31 oktober 2014, när terrorgruppen var som starkast och konflikten som blodigast, visar ledaren Abubakar Shekau i mitten. Foto: STR/AP/TT

Miljoner människor är på flykt i nordöstra Nigeria tio år efter att den islamistiska terrorgruppen Boko Haram tog upp vapen.Det som började som missnöje med centralmakten i Nigeria har blivit ett hot mot hela regionen.

Under strecket
Moa Kärnstrand / TT
Publicerad

En stillbild från videon med de kidnappade flickorna i Chibok från maj 2014.

Foto: AP/TT

En grupp flickor som kidnappats av Boko Haram från en skola i staden Dapchi, nära gränsen mot Niger, fotograferas efter att de släppts den 23 mars 2018.

Foto: Azeez Akunleyan/AP/TT

Människor har samlats efter en dödlig självmordsattack utförd av Boko Haram i staden Maiduguri i Nigeria den 27 april förra året.

Foto: Jossy Ola /AP/TT

Ungefär två miljoner människor är på flykt på grund av Boko Harams våld. En del av dem lever i flyktinglägret i Ngala. Bild från december 2016.

Foto: WFP/Amadou Baraze/AP/TT

De sitter ihopträngda på det torra gräset, iklädda hijab och heltäckande dräkt. Några av dem håller händerna framför sig som en bok. Många har blicken sänkt och ser rädda ut.

När videon av de 276 kidnappade nigerianska skolflickorna år 2014 kablades ut förstod världen på allvar vilka grymheter som pågick i nordöstra Nigeria.

Annons
Annons
Annons