Timoteij storskrällde direkt till final

Timoteij gjorde en storskräll och gick med flest röster vidare till Globen när Melodifestivalens tredje deltävling direktsändes från Göteborg. Den mer tippade Darin fick också en plats i finalens startfält. En förnyad chans att gå vidare och därigenom kunna bli Sveriges kandidat i Oslo gavs till Crucified Barbara och Alcazar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det blev alltså en uppfriskande Melodifestivalskräll när de fyra orutinerade tjejerna i Timoteij samlade ihop flest telefonröster med sin pigga men tämligen enfaldiga etnopop mellan Nordman och Sarek. En ännu större skräll hade det förstås blivit om Darin inte gått vidare. Jo, han är bra, men är inte den smöriga powerballaden You're out of my life rätt seg? Och är det inte dags för unge herr Darin Zanyar att kliva ut ur Michael Jackson-skuggan och leta rätt på en egen röst.

När det gäller Andra chansen applåderar jag förstås att Mia Coldheart, Klara Force, Ida Evileye och Nicki Wicked i Crucified Barbara tog den ena platsen. De var ju tyngst, tuffast och bäst i Götet. Alcazars mycket gayiga mellodisco och överpeppade framträdande i vulgokläder var förstås också värda en ny chans. De var ju mest och bäst Melodifestival.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons