X
Annons
X

Timbuktu rensar i själens vindsförråd

Vit, svart, halv eller dubbel? Den prisade artisten Timbuktu omvandlade sin livskris till en resa för att spåra sina rötter. Nu blir hans hyllade självbiografi "En droppe midnatt" även scenshow på Cirkus.

"Jag är Jason, son till den svarte Madubuko Diakité och den vita Elaine Bosak. Jag är alla de länder mina förfäder kom ifrån och skeppades från i kedjor. Jag är alla de färger och nyanser deras hud hade. Jag är deras vrede och längtan, deras framgångar och deras drömmar."

Det är en torsdag morgon i augusti och vi sörplar kaffe i fikavrån i den legendariska musikstudion Gula Studion i Malmö. Jason Diakité, mer känd som artisten Timbuktu, ögnar text från sin dator.

Jason Diakités sjävlbiografiska bok blir nu scenshow. Med musik av bandet Damn och animerade projektioner ska texten lyfta från pappret och veckla ut sig i alla dimensioner.

Foto: Daniel Nilsson Bild 1 av 3

Att vara mer svensk än sina föräldrar men samtidigt inte räknas som riktigt svensk av majoritetssamhället – Jason Diakité vill arbeta med regissören Farnaz Arbabi för att hon delar hans erfarenheter och har uttryckt dem på scenen.

Foto: Daniel Nilsson Bild 2 av 3

Jason Diakité ville bygga en bro mellan sin barndoms Skåne och sin pappas Harlem och nu är han, sedan ett år tillbaka, bosatt i USA.

Foto: Daniel Nilsson Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X