Timbros naivitet för inte debatten framåt

Timbro borde bidra konstruktivt till Moderaterna och alliansens framtida förnyelse och inte bara skriva politiskt naiva debattartiklar som en kvasiideologisk vakthund a la 90-talets moderata ungdomsförbund. Det skriver riksdagsledamoten Fredrik Schulte (M).

Under strecket
Publicerad
Annons

Timbros Malin Sahlén skriver att Alliansens senaste utspel kring budgetförändringar för 2015 nu slutligen suddat ut politikens ideologiska skillnader (Brännpunkt 22/2). Denna debatt har periodvis pågått under ett antal år där regeringen anklagas för visionslöshet och passivitet. Intressant nog framförs det i den allmänna debatten huvudsakligen två när på disparata förklaringsmodeller till varför.

Å ena sidan har vi oppositionen som ständigt basunerar ut att regeringen inte kommer med något nytt annat än skattesänkningar. Å andra sidan har vi kritik från bland annat Timbro på det motsatta temat att reformtempot upphört sedan 2006, att Moderaterna därmed sviker sina ideal och vi nu till och med börjat reversera utvecklingen. Medieanalyser kring partiernas positioneringar förklaras på ett likartat sätt utifrån rent taktiserande aspekter av politiken där ”triangulering” uppges vara den snudd på allenarådande förklaringen till varje utspel.

Annons
Annons
Annons