Åsa Forsblad Morisse, Samantha Gurah, Gustaf Mardelius och Annika Herlitz repeterar ”Big fish” på Uppsala stadsteater. Musikalen bygger Tim Burtons film som var full av specialeffekter.
Åsa Forsblad Morisse, Samantha Gurah, Gustaf Mardelius och Annika Herlitz repeterar ”Big fish” på Uppsala stadsteater. Musikalen bygger Tim Burtons film som var full av specialeffekter. Foto: Lars Pehrson

Tim Burtons fantasivärld har en baksida

En pappa med livlig fantasi och en son som är trött på allt uppdiktat liv. Musikalen ”Big fish” är Uppsala stadsteaters stora vårsatsning, en gripande berättelse om en sons kamp för att lära känna sin far, menar regissören Ronny Danielsson.

Publicerad

Stämningen mellan far och son är tryckt. Den åldrade Edward Bloom, spelad av Gustav Levin, har fått reda på att han inte har lång tid kvar i livet. Hans son Will, spelad av Lucas Krüger, har kommit till föräldrahemmet för att umgås med sin far denna sista tid. Men sprickan mellan dem är stor. Varje kommentar tolkas som kritik.

Plötsligt studsar en grupp cheerleaders in på scenen, viftandes med pompoms samtidigt som de hurtigt bokstaverar E-D-W-A-R-D. Episoden är ett inslag i Edward Blooms många fantasifulla och något förskönade historier om sitt liv, som hans son Will fått växa upp med. I dessa berättelser förekommer häxor, jättar och siamesiska tvillingar och Edward själv får lösa de mest märkliga uppdrag.