Annons

Tillverkade termosbomb – får fängelse

Nationella bombskyddet oskadliggjorde i mitten av december i fjol en så kallad termosbomb som hittats i ett garage i Malmöstadsdelen Fosie. Nu döms två män till fängelse för inblandning i tillverkningen av bomben. Arkivbild.
Nationella bombskyddet oskadliggjorde i mitten av december i fjol en så kallad termosbomb som hittats i ett garage i Malmöstadsdelen Fosie. Nu döms två män till fängelse för inblandning i tillverkningen av bomben. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 53-årige mannen hade tröttnat på sin termos och gav den till en 26-åring, som gjorde om termosen till en bomb som skulle sprängas under ett nyårsfirande ute på landet.

Två förklaringar som inte godtas av Malmö tingsrätt som dömer de båda männen till fängelse.

Under strecket
Daniel Kihlström / TT
Publicerad

Det var en decemberförmiddag i fjol som en vaktmästare hittade en så kallad termosbomb i en ventilationskanal i ett underjordiskt garage i Malmöstadsdelen Fosie.

Nu har två män dömts till fängelse för inblandning i tillverkningen av bomben. En 26-årig man har erkänt att det var han som konstruerade bomben, men påstår att han gjorde den till en vän som skulle spränga den på en nyårsfest ute på landet.

Annons
Annons
Annons