Aktieanalys

Daniel Svensson: Tillväxt är rätta vägen för Waystream

Bredband via fiber är en tillväxtnisch som skapat flera stora kursvinnare på börsen. Hexatronic och Bahnhof är två exempel. Kistabolaget Waystream gynnas av samma trender som de men aktien har inte varit lika bra. Bolaget verkar i en svårare nisch – nätverksutrustning – och tampas med tunga konkurrenter. Intäktsbasen behöver öka ett snäpp för att aktien ska locka på allvar.

Lunet äger och driver stadsnätet i Luleå. Som många andra stadsnät bygger man ut kraftigt. För att ansluta kunder och hantera datatrafiken använder man produkter från bland andra  Waystream.
Lunet äger och driver stadsnätet i Luleå. Som många andra stadsnät bygger man ut kraftigt. För att ansluta kunder och hantera datatrafiken använder man produkter från bland andra Waystream. Foto: Mat Richardson

Kistabolaget Waystream (dagskurs 12,75 kronor 17/10) utvecklar nätverksutrustning som routrar och switchar. Bolaget startade redan 2001 av personer med bakgrund från Bredbandsbolaget och Cisco, men finns sedan snart två år noterat på börsens First North-lista. Intäkterna ligger på 70 Mkr och företaget redovisar vinster.

Lunet äger och driver stadsnätet i Luleå. Som många andra stadsnät bygger man ut kraftigt. För att ansluta kunder och hantera datatrafiken använder man produkter från bland andra Waystream.

Foto: Mat Richardson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X