Annons

”Tilltalar konservativa väljare”

Det blev rivstart på republikanska veckan. På fredagen tillkännagav John McCain att han utsett okända Sarah Palin, guvernör i Alaska, till sin vicepresident. Ett oväntat och djärvt val, men som tar udden av McCains effektivaste argument mot Barack Obama om bristande erfarenhet.

Under strecket
Publicerad

Republikanen John McCain har utsett Alaskaguvernören Sarah Palin till sin vicepresidentkandidat.

Foto: AL GRILLO

Hemma i Alaska satt pappa Chuck och mamma Sally Heath och såg på tv hur deras dotter utnämndes till vicepresidentkandidat.

Foto: AL GRILLO

Sarah Palin signerar sin ed efter att ha vunnit guvernörsvalet i Alaska 2006. Hon blev då den yngsta guvernören i delstatens historia.

Foto: AL GRILLO

2007 träffade Sarah Palin amerikanska soldater i Kuwait.

Foto: PVT. CHRISTOPHER T. GRAMMER

Fembarnsmamman Sarah Palin träffar sina väljare i Alaska.

Foto: AL GRILLO

Sarah Palin visar upp delstatens nya registreringsskyltar i samband med jubileum.

Foto: AL GRILLO

Demokraten Barack Obama fick bara kvällen och morgonen ensam i rampljuset efter sitt stora konventtal. McCain passade nämligen på att kalla till ett stort valmöte i Ohio på sin egen 72-årsdag och vicepresidentspekulationerna tilltog.

Den ene efter den andre meddelade att nej, han skulle inte befinna sig i Ohio. Det gällde såväl primärvalsrivalen Mitt Romney som Minnesotaguvernören Tim Pawlenty med en stor roll vid nästa veckas republikanska partikonvent i Minneapolis/Saint Paul.

Annons
Annons
Annons