Annons
X
Annons
X

Tillslag mot Åsö grundskola

Ett tiotal ungdomar på Åsö grundskola togs i morse in på förhör. Polisen misstänker att det säljs narkotika på eller i anslutning till skolan.

– Det är inte så roligt att det förekommer på samma skola där ens barn går, säger Thomas Grüter, förälder.

I morse gjorde polisen ett tillslag i hemmet hos tio ungdomar som går på Åsö grundskola. Ytterligare runt 40 elever väntas tas in på förhör, enligt polisen. Men ingen av ungdomarna är misstänkta för brott.

– Vi tror att de här personerna har värdefull information för utredningen, berättar Patrick Widell som är chef för ungdomsroteln på Citypolisen i Stockholm.

Att cannabis är vanligt bland ungdomar är känt sedan länge. Anna Olsson, som jobbar som fältassistent, har hört ungdomar prata om att det är lätt att få tag på drogen i flera år nu.

Annons
X

Hon tycker det är bra att skolan tar tag i problemet i samarbete med polisen.

– Det är jättesorgligt att de ska behöva göra ett tillslag, men samtidigt är det viktigt att vuxenvärlden agerar, så på så sätt är det bra, säger hon.

Hon tror att cannabis är minst lika vanligt i resten av Stockholms innerstad som på Åsö grundskola. Den enda skillnaden är att de har valt att ta tag i problemet.

Enligt rektor Margot Valegård har inga elever varit drogpåverkade under skoltid, och skolan tror inte heller att drogförsäljning pågår där. I stället har misstankarna om att elever använder cannabis uppkommit i samtal med elever, polis, föräldrar och fältassistenter.

– Jag tycker att tillslaget är bra för då får vi stopp på det, säger hon.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X