Annons
Krönika

Thomas Gür:Tillsätt kommission om invandringen

Professor Assar Lindbeck ledde Ekonomikommissionen som tillsattes av regeringen Bildt 1992. Den skulle kunna stå modell för en ny expertgrupp.
Professor Assar Lindbeck ledde Ekonomikommissionen som tillsattes av regeringen Bildt 1992. Den skulle kunna stå modell för en ny expertgrupp. Foto: BJÖRN LARSSON ASK
Under strecket
Publicerad

Tillsätt en krisgrupp om invandrings- och invandrarpolitiken vilken består av ett antal fristående experter. Ge dem instruktionen att se över hela processen från immigration till ett inlemmande i det svenska samhället. Ge dem friheten att vända på varenda sten och låt dem inte vara fångna i termer som det har gått troll i som ”integration”, ”diskriminering”, ”rasifiering” eller ”vithetsnormen”. Notera att jag därför använder det gamla begreppet invandrarpolitik.

Låt krisgruppen därefter komma med förslag på förändringar och reformer som just går över hela fältet: Reformer som utgår från att Sverige ska vara ett öppet land som ska både erbjuda en framtid för invandrare som vill göra rätt för sig och en fristad för flyktingar som vill undkomma förföljelse.

Annons
Annons
Annons