Annons
X
Annons
X

Tillsammans igen - s+mp+v

Tillsammans igen. S+v+mp meddelade på söndagen att de planerar ett gemensamt regeringsalternativ inför valet 2010.

Foto: YVONNE ÅSELL

Läs mer

Sahlin byter huvudvärken mot Alla Migräners Moder blogg.svd.se Rödgrönt dop blogg.svd.se

Läs tidigare artiklar:

S, v och mp kommer att ha ett gemensamt regeringsalternativ inför valet 2010. Det berättade Mona Sahlin (s), Peter Eriksson (mp), Maria Wetterstrand (mp) och Lars Ohly(v) vid en gemensam presskonferens på söndagseftermiddagen.

– Vi hoppas kunna erbjuda en rättvis politik till valet 2010. Vi har samarbetat en längre tid och har en styrka i vårt tidigare arbete tillsammans. Nu ser vi ett starkt samarbete som tar upp fajten med den borgerliga regeringen, säger Mona Sahlin (s).

Den tidigare diskussionen om budgeten som ställde vänsterpartiet utanför kommenterar hon såhär:

Annons
X

– Vi har hela tiden haft som mål med ett trepartisamarbete, vänsterpartiet borde gett besked om att de godtar budgetreglerna tidigare.

Peter Eriksson (mp) presenterar fem arbetsgrupper som ska lägga fram förslag som ska ligga till grund för ett gemensamt valmanifest inför valrörelsen 2010. Arbetsgruppernas fem arbetsområden rör jobb och ekonomi, klimat och miljö, välfärd, storstädernas villkor och internationell utrikes- och säkerhetspolitik.

Partierna kommer förutom det gemensamma valmanifestet ”ett rödgrönt samarbete” också att komma med enskilda valmanifest inför valet 2010.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Där känns det väldigt bra att kunna erbjuda ett alternativ till den moderatledda regeringen, säger Lars Ohly (v) .

  Enligt Ohly finns fortfarande meningsskiljaktigheter mellan partierna i budgetfrågan, det kommer dock inte att hindra ett samarbete.

  – Vi ändrar inte vår uppfattning men det här är det pris jag är beredd att betala, säger Lars Ohly.

  I den ungdomssatsning som partiledarna och språkrören idag presenterar finns flera åtgärder mot ungdomsarbetslösheten. Förutom karriärcoachning och praktik för de ungdomar som är arbetslösa föreslås ett traineeprogram för att få ungdomar i arbete inom den offentliga sektorn för att på så sätt säkra välfärden.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X