Tillbaka i reklamen

Skådespeleri, krogshower och tv- underhållning är inte nog för Johan Rheborg. Han gör reklamfilm också. För en månad sedan började han som regissör. - Det är skönt att stå bakom kameran, säger han.

Under strecket
Publicerad
Annons

Reklamfilmandet är dock inget nytt. Redan när han gick på Berghs reklamskola var siktet inställt på reklamfilm. Och under 1990-talet var han delägare i produktionsbolaget EPA International och gjorde en rad olika reklamfilmer. Ni kanske minns ölreklamen där Robert Gustafsson silar ”fulöl” genom en strumpa och ser avundsjukt på mannen i filmen som dricker ”finöl” ur flaska.
Johan Rheborg har dock varit borta en tid från reklamfilmsvärlden. Efter att ha tröttnat på det administrativa arbetet, som kom med att vara ansvarig för ett bolag, lades EPA ned. Halva gänget därifrån ingår dock i det nyare bolaget Social Club.

Johan Rheborg från bland annat Killinggänget och Cleo är tillbaka som reklamfilmsregissör. Men trots att han gått reklamskola och arbetar med reklamfilm vill han inte kalla sig reklamman.

Annons
Annons
Annons