Annons

Something like a warTillbaka i den form vi lärde oss att älska honom i

Adam Bainbridge, Kindness.
Adam Bainbridge, Kindness. Foto: Fredrik Persson/TT

Svenska samarbeten och en kreativ hållning till househistorien gör Kindness ”Something like a war” till en skiva som är värd att älska.

Under strecket
Publicerad

Adam Bainbridge, mer känd under sitt alias Kindness, kommer från Peterborough i östra England, men har en del otippade kopplingar till Sverige. Inte bara genom hans alltmer täta samarbeten med Robyn, utan han har även en morbror som är gudfar till vår inhemska rappare Timbuktu. Något som gjorde att den unge Adam ofta tillbringade delar av somrarna i Halmstad. Att denna uppväxt sedermera skulle leda fram till att han gör musik med Halmstad-uppvuxna Seinabo Sey, och samplar Lil Louis houseklassiker ”French kiss” åt Robyn, på den roliga låttiteln ”Send to Robin immediately” är en aning fascinerande.

Hela fem år har gått sedan det senaste Kindness-albumet. Beslutet att mest jobba med musik åt andra artister, såsom kanske främst Solange och Robyn, kan vara riskabelt i en bransch som har kort minne. Ändå har det inte känts som om Kindness har varit frånvarande, och hans lätt tvistade mix av musikaliska inspirationskällor ligger fortfarande precis rätt i tiden.

Annons
Annons
Annons