Tillbaka från Memphis

Enligt Louise Hoffsten är nya skivan From Linköping to Memphis den svåraste skivan hon spelat in. En längre kreativ torka fick dock sin förlösning i Memphis tillsammans med en bunt välmeriterade amerikanska musiker.

Under strecket
Publicerad
Louise Hoffsten är aktuell både med ny skiva och i uppsättningen Ung Rebell i höst.

Louise Hoffsten är aktuell både med ny skiva och i uppsättningen Ung Rebell i höst.

Annons

Efter det att hennes kontrakt med skivbolaget BMG tagit slut visste Louise Hoffsten inte riktigt vad hon skulle hitta på. Men då, som en skänk från ovan, hörde Bob Merlis och David Less från lilla bolaget Memphis International Records av sig – Merlis hade fått en skiva med henne via tv-producenten Mats Jankell. Deras första gemensamma projekt blev skivan Knäckebröd blues. Plattan fanns redan inspelad, den var en del av Louise bok Blues men var egentligen inte menad för allmän utgivning.
– Men boken är slut på förlaget så det finns inte någon möjlighet för folk att få tag på musiken längre. Så när de ville ge ut skivan sa jag ja, berättar Louise.

Vi sitter och sörplar latte på ett kafé kallat Silltruten i Vaxholm. Louise och hennes familj bor nämligen i Vaxholm sedan ett tag tillbaka. Hon menar att det är småstadstjejen i henne som kommit fram igen. Louise Hoffsten är ju ursprungligen från Linköping.
Sträckan mellan Linköping och Memphis kan tyckas lång, men så ser inte Louise det.
– Folk där är väldigt coola, tempot är småstads-lugnt. Dessutom finns musiken överallt. Folk frågar aldrig om man spelar utan vad man spelar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons