PetriTill slut händer något – äntligen – i munnen

Poetiskt och finstämt. Petri pratar mat med små bokstväver.
Poetiskt och finstämt. Petri pratar mat med små bokstväver. Foto: Gustaf Månsson

Petri serverar en finstämd avsmaknings­meny i elegant miljö. Här finns kunskap och ambition men SvD Krog­guiden hade önskat att man vågat ta ut svängarna mer.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson
Linsblini med ostronört framför kastanjetartelett med rovor och lök –  två av Petris tio serveringar vid SvD Krogguidens besök.

Linsblini med ostronört framför kastanjetartelett med rovor och lök – två av Petris tio serveringar vid SvD Krogguidens besök.

Foto: Gustaf Månsson
Gustaf Månsson
Foto: Gustaf Månsson
Havskräfta och jordärtskocka.

Havskräfta och jordärtskocka.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Det är i en stjärnbeströdd lokal som kocken Petter Nilsson valt att öppna sin första egna restaurang. Här på Kommendörsgatan 16 låg den ambitiösa och naturnära stjärnkrogen Volt fram till årsskiftet 2020. Just ambitiöst och naturnära kan även beskriva Petter Nilssons matlagning, men vi lägger till finstämd.

När vi kliver in genom dörrarna färdas vi några år tillbaka i tiden, till låt säga 2013. Här råder inte en uppsluppen postpandemistämning. I stället är det lite andäktigt, samtal med små bokstäver i den avskalat matsalen med en ljus och jordnära elegans.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons