”Till slut får vi väl ingenting betalt”

På ett år har personalen minskat med tio personer och för två veckor sedan tvingades bolaget slå igen sin köttstyckning. Samtidigt tvingas man sänka priserna för att få leverera till de stora kedjorna.

Under strecket
Publicerad
Charlie Karlsson, styckmästare på Bea Ica Kvantum i Enskede, med den butiksmalda köttfärsen. Den har ett dygns hållbarhet, medan den centralpaketerade håller i åtta dagar.

Charlie Karlsson, styckmästare på Bea Ica Kvantum i Enskede, med den butiksmalda köttfärsen. Den har ett dygns hållbarhet, medan den centralpaketerade håller i åtta dagar.

Annons

Av rädsla för att bli ratad av sina kunder, de stora matkedjorna, vågar vd:n för det medelstora charkföretaget inte träda fram med namn. Bolaget omsätter 130 miljoner och är både genom sin storlek och utbud av charkuterier och fläskkött representativt för de många som tar stryk i omstöpningen av den svenska köttmarknaden.

– Vi måste sälja de varor vi producerar till lägre pris. Till slut får vi väl ingenting betalt, säger bolagets vd, som har 40 år i branschen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons