Tiggeri och hostningar irriterar

Folk som tigger pengar, som sätter fötterna på sätet framför sig eller som hostar – det är några av de saker som tunnelbaneresenärer i Stockholm stör sig mest på. Men också sena tåg och dålig information irriterar.

Under strecket
Publicerad
Hur tycker du att t-banan fungerar?
Linus Tranefalk: – Jag tycker att den fungerar bra. Men priset är för högt, framförallt för oss yngre som inte har så mycket pengar.

Hur tycker du att t-banan fungerar? Linus Tranefalk: – Jag tycker att den fungerar bra. Men priset är för högt, framförallt för oss yngre som inte har så mycket pengar.

Foto: INGVAR KARMHED
Hur tycker du att t-banan fungerar?
Victoria Kornedal: – Generellt sätt är den bra, men när man har barnvagn finns det saker att förbättra. Hissarna är ett problem, ibland fungerar de inte och ibland luktar de väldigt illa när folk har använt dem som toaletter.

Hur tycker du att t-banan fungerar? Victoria Kornedal: – Generellt sätt är den bra, men när man har barnvagn finns det saker att förbättra. Hissarna är ett problem, ibland fungerar de inte och ibland luktar de väldigt illa när folk har använt dem som toaletter.

Foto: INGVAR KARMHED
Hur tycker du att t-banan fungerar?

Eva Ekman: – Den funkar bra. Jag är van att åka kollektivt och har inte haft bil på 30 år. Men hissarna kunde förbättras och bli snabbare.

Hur tycker du att t-banan fungerar? Eva Ekman: – Den funkar bra. Jag är van att åka kollektivt och har inte haft bil på 30 år. Men hissarna kunde förbättras och bli snabbare.

Foto: INGVAR KARMHED
Hur tycker du att t-banan fungerar?
Jan-Åke Bosell, organisationen Vi Resenärer: – Att tunnelbanan byggs ut till bland annat Nacka och att turtätheten ökar, framförallt på den röda linjen.

Hur tycker du att t-banan fungerar? Jan-Åke Bosell, organisationen Vi Resenärer: – Att tunnelbanan byggs ut till bland annat Nacka och att turtätheten ökar, framförallt på den röda linjen.

Foto: INGVAR KARMHED
Annons

Överlag är stockholmarna positiva till sin tunnelbana, visar en ny undersökning från tågtillverkaren Bombardier och undersökningsföretaget United Minds. 80 procent av de 1 585 personer som svarat på enkäten säger sig vara mycket nöjda eller ganska nöjda.

Men det finns saker som stör – både hos medresenärer och i själva tunnelbanan. Mer än fyra av tio tunnelbaneåkare oroar sig för att möta stökiga eller berusade personer och mer än var fjärde är rädd för att smittas från sina medresenärer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons