X
Annons
X

Tidningshusen utmanar på Kristallen

Det har blivit dags för årets upplaga av tv-galan Kristallen och nytt för i år är att de traditionella tv-husen får kämpa mot tidningarnas olika produktioner.

– De har verkligen klivit in på lika villkor. Det finns inga andra regelverk eller kvoteringar för dem, säger Anton Glanzelius som leder juryn, till TT.

Av TT

Det har varit ett väldigt starkt svenskt tv-år, anser Anton Glanzelius och hans kollegor. Han är ordförande för den jury som utser nomineringarna till Kristallengalan, därefter delas makten mellan en vinnarjury och tv-tittarna, beroende på kategori.

– Konkurrensen om tittarnas kärlek är så otroligt stor just nu. Ingen kanal eller produktionsbolag har råd att slarva, säger han.

Realityfamiljerna Wahlgren och Parnevik har flest chanser vid årets Kristallengala. Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren är till exempel nominerade i kategorin för årets tv-personlighet. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT Bild 1 av 2

"Alla mediehusen gör drama på ett sätt som vi aldrig har sett maken till. Det är så klart tack vare de svenska streamingtjänsterna, att Dplay, C More, SVT Play och Viaplay verkligen har lagt både budget och mod på att skapa nytt drama, och det är väldigt tydligt", säger Anton Glanzelius, ordförande för Kristallens nomineringsjury. Pressbild.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4 Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X