Tidigare dödsfall i Knutby undersöks

Dog Knutbypastorns första fru genom ett fall i badkaret eller blev hon mördad? Det har blivit dags för Socialstyrelsens rättsliga råd att ge sin syn på saken.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Det är andra gången som Socialstyrelsens rättsliga råd engageras i den uppmärksammade rättegången i Uppsala tingsrätt, där Knutbypastorn står åtalad för mord på sin första hustru som hittades i badkaret med en dödlig skallskada. Han är dessutom åtalad för anstiftan till mordförsök och anstiftan till mord på sin andra hustru och för anstiftan till mord på sin granne.

Vid det första tillfället som rättsliga rådet kopplades in under rättegången granskades den rättspsykiatriska undersökningen av den 26-åriga barnflickan som står åtalad för mord och mordförsök.
Nu ska rådet granska expertisens skilda uppfattningar om hur Knutbypastorns första hustru egentligen ådrog sig sin dödliga skada.
Beslutet att ta hjälp av det rättsliga rådet fattades av rättens ordförande, lagman Erik Lempert, sedan olika experter i rätten redovisat helt olika uppfattningar:

Annons
Annons
Annons