”Tiden måste få ha sin gång först”

I FRED Att Martin velat ha med henne när han skrev på kontraktet för boken var kanske en markering: att de fortfarande hörde samman efter allt som hänt. Att hon stod bakom sin man? Hennes egen tjänstledighet från SVT beviljades utan frågor.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Hursomhelst blev Aphuset min arbetsplats. Det var Martins och min privata beteckning för SVT under alla år – hans universitet gick ömsom under namnet Långvården, ömsom Sandlådan. Jag läste nyheter några år, var soffvärdinna några år i diverse omistliga program och övergick strax efter millennieskiftet till att verka som producent. Jag kunde visserligen fortfarande tala rent, men min skönhet hade vid det laget undergått den speciella mognad som inte längre trivdes i rutan. Vilket en annan manlig chef i klädsamt halvskägg upplyste mig om på förekommen anledning.

Under hela mitt vuxna liv har jag dock varit van vid att fullkomligt okända människor hälsar på mig. I livsmedelsbutiken, ute på stan, i tunnelbanan. Halva Sverige känner igen mig, det är den bistra sanningen, och även om det var Martin som var huvudperson på de där löpsedlarna i maj och juni, det vill jag på intet vis ta ifrån honom, så spelade mitt namn och mitt ansikte utan tvekan en viss roll för nyhetsvärderingen.

Annons
Annons
Annons