Tid för fikapaus i det gröna

Våren är här, och det är perfekt tid för en utflykt! Runt om i Stockholm finns flera mysiga kaféer att stanna vid när hungern gör sig påmind på turen. SvD Mat och Vin har valt ut några favoriter.

Under strecket
Publicerad
Annons
MAGNUS RAGNVID/KOLONI
Foto: MAGNUS RAGNVID/KOLONI

1 / 5

Ekologiskt vid havet

Foto: MAGNUS RAGNVID/KOLONI

Cirka tio minuter från Slussen serveras ekologisk mat och hemgjorda bakverk på det KRAV-certifierade matkaféet. Mysigt, precis vid havet.
Strandpromenaden 61, Saltsjö- Duvnäs.

Annons
Annons
KATARINA ANTONSSON
Foto: KATARINA ANTONSSON

2 / 5

Våffelfest på slottet

Foto: KATARINA ANTONSSON

På natursköna Drottningholm har det blivit våffelsäsong i det gamla 1700-talssköket. I Kina Slott, som var en födelsedagspresent till Drottning Lovisa, har det gräddats våfflor sedan slutet av 50-talet och de görs fortfarande efter samma recept.
Sitt ute eller nere i källarvalvet.
Drottningholm.

Annons
Annons
TAXINGE SLOTT
Foto: TAXINGE SLOTT

3 / 5

Grattis kakälskare!

Foto: TAXINGE SLOTT

Älskar du kakor? Grattis! Med omkring 65 olika sorter erbjuder Taxinge slott norra Europas största kak- och tårtbuffé. Man betalar för det man lägger på tallriken, och prisspannet sträcker sig från 18 till 42 kronor för de olika bakverken. Och såklart måste det finnas ett kungligt inslag på ett slott, här representeras kungahuset av ”Estelles frestelse”.
Näsby 52, Nykvarn

Annons
Annons
CAFÉ BRYGGHUSET
Foto: CAFÉ BRYGGHUSET

4 / 5

Fantastiska omgivningar

Foto: CAFÉ BRYGGHUSET

Vid fina Edsbergsviken ligger Café Brygghuset, i ett vackert 1700-talshus som tidigare fungerade som tvättstuga. Här serveras hembakta kakor och mackor, och lokala konstnärer ställer ut sin konst. Fina omgivningar att promenera i, och i närheten ligger också Edsvikens Konsthall och motorcykelmuseet MC Collection.
Edsbergs slottspark, öppet lör-sön.

Annons
Annons
Göran Sjöblom
Foto: Göran Sjöblom

5 / 5

Fika i idyllisk miljö

Foto: Göran Sjöblom

Det är svårt att hitta en härligare miljö att ta en fika i än den på idylliska Café Notholmen, Tyresö. För barnen finns det smådjur att leka med, och den första maj öppnades loppisen. Längre fram i sommar kommer det spelas teater. Hit åker man främst för den vackra miljöns skull.
Slottsvägen Tyresö handelsträdgård.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons