Tickets direktörer sänker sina löner

Under strecket
Publicerad
Annons

Fjolåret var ett katastrofår för de flesta i resebranschen. Börsnoterade Ticket, som är Sveriges och Norges största detaljistkedja för försäljning av privatresor, gjorde ifjol en förlust på drygt 60 miljoner kronor och noterade en försäljningsminskning med 13 procent. Det dåliga året förklarar man med konjunkturläget, terrorattackerna i USA och kriget i Afghanistan.

Koncernledningen och styrelsen tog konsekvenserna och sänkte lönerna respektive arvodena. Ledningen sänkte med 10 procent, dock bara under oktober och november och styrelsen med tio procent på helårsbasis. Åtgärden är mycket ovanlig och symbolhandlingen uppskattades av de anställda. Personalen däremot behöll sina löner men 70 jobb försvann i Sverige och 30 i Norge. Vid årsskiftet hade Ticket cirka 500 anställda.
Lönesänkningen sved knappast i plånboken hos de berörda, i praktiken blev det ändå höjningar. Styrelse och vd kunde ifjol kvittera ut drygt 6 miljoner kronor mot fyra året innan, visar årsredovisningen. Till vd Dag Tveterås utbetalades ifjol 2 781 000 kronor i lön och ersättningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons