Thunberg gör eget program – intervjuar Attenborough

Thunberg under en demonstration i Italienska Turin i början av december.
Thunberg under en demonstration i Italienska Turin i början av december. Foto: Antonio Calanni/TT

På måndag kommer Greta Thunberg att göra ett eget, tre timmar långt radioprogram i BBC. Hon kommer bland annat att tala med naturfilmaren David Attenborough och sända reportage från Zambia och Antarktis.

Under strecket
Publicerad
93-årige Attenborough vid premiären av den nya tv-serien ”Vår planet”.

93-årige Attenborough vid premiären av den nya tv-serien ”Vår planet”.

Foto: Joel C Ryan/TT
Annons

Sedan 2003 har brittiska public service-bolaget BBC:s aktualitetsprogram Today bjudit in gäster som tar över programmet mellan jul och nyår. Bland tidigare inbjudna syns namn som Stephen Hawking, Angelina Jolie och Yoko Ono, och i år är Greta Thunberg en av de fem som fått uppdraget. Det kommer att sändas den 30 december, mellan sex och nio på morgonen brittisk tid. Hon blir då första svensk att ha gjort ett eget avsnitt av Today.

Thunberg har nu för första gången uttalat sig om programmets innehåll. I ett inlägg på Twitter säger hon att fokus kommer att vara på ”hur allvarlig den pågående klimatkrisen är”, och att hon för första gången kommer att tala med den brittiska zoologen och programledaren David Attenborough. Attenborough är känd för naturdokumentärer som ”Liv på jorden”, ”Vår planet” och ”Världens natur”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons