Thomas Johansson klar för kvartsfinal

Det vimlar inte längre av svenskar i Grand Slam-tennisens avslutande omgångar. Desto roligare blir det när undantagen uppenbarar sig. Som i går i Wimbledon, när Thomas Johansson mycket effektivt avspisade vitryssen Max Mirnyj med 6-4, 6-5, 6-4.

Under strecket
Publicerad
Annons

Wimbledon
Därmed blev Thomas för första gången klar för kvartsfinal i Wimbledon - en verklig milsten i karriären för alla spelare. Johansson är ingen färsking, i mer än ett decennium har han tillhört skiktet under de allra främsta. År 2002 var han tennisårets stora sensation med segern i australiska mästerskapen, men året därpå höll en seg knäskada på att stoppa karriären.

Det kunde ha varit bekvämt att hoppa av i det läget för att starta en satsning på annat i livet. Ekonomiskt förelåg ju inga problem.
Men Thomas Johansson visade sig ha ett sant sportmannasinne. Han ville inte sluta som ett centercourtvrak, utan satsade på och lyckades med rehabiliteringen.
Ur den synvinkeln är Thomas värd ett stort antal extra applåder. I årets Wimbledon sviktade han
något i andra ronden mot rumänen Andrej Pavel, men i övrigt har det blivit idel raka tresetssegrar.
Mot Mirnyj, som är en effektiv servare, fungerade spelet så bra att vitryssen stundtals verkade vara klassen sämre än svensken. Stabil serve, exakta returer, smarta stoppbollar och till och med en del finurliga lobbar - Mirnyj blev till slut alldeles utmattad ute i hettan på bana 13.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons