Annons
X
Annons
X

Thiago: ”Zlatan är en av de bästa”

Vanligtvis är de lagkamrater. Men på onsdag kväll kan Brasiliens mittback Thiago Silva och Sveriges anfallare Zlatan Ibrahimovic komma att ställas mot varandra i den sista landskampen på Råsunda.

– Jag vet hur svårt det är att markera Zlatan. Enligt min mening är han en av de bästa anfallarna i världen, sade Thiago Silva.

Av TT
[object Object]
Thiago Silva intervjuas efter träningen. Foto: SCANPIX

På tisdagen genomförde Brasilien sin sista träning inför onsdagens landskamp. På plats var Thiago Silva, mittbacken som spelat med Zlatan Ibrahimovic i Milan och som i somras gick till Paris Saint-Germain – precis som Zlatan.

– Det är komplicerat, vi är ju lagkamrater. Han är en stor vän i livet, sade Thiago Silva inför det förmodade mötet med Zlatan på Råsundas gräsmatta.

Det har knappast setts som en slump att både Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic skrev på för PSG inom loppet av bara några dagar i juli i år.

Annons
X

– Jag ska säga sanningen: vi pratade med varandra innan vi skrev på kontrakten. Min tanke var att fortsätta spela tillsammans med Zlatan i Milan. I slutändan kom vi till en överenskommelse, att vi kunde fortsätta spela tillsammans i PSG, sade Thiago Silva.

Zlatan och Thiago Silva har kommit till ett hårdsatsande PSG:

– För mig är det ett privilegium att gå till en så stor klubb. Och att få följa med en anfallsspelare som är en av de största i världen. Jag hoppas att jag tillsammans med honom och resten av gruppen kan skriva historia.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Thiago Silva har dock inte anslutit till sin nya klubb än. När Zlatan Ibrahimovic gjorde ligadebut för PSG i lördags kväll hade Thiago Silva just spelat OS-final med Brasilien (förlust mot Mexiko, 1–2). Zlatan gjorde två mål och var matchens lirare. Thiago Silva gillade vad han såg:

  – Han visade alla sina kvaliteter. För mig och för alla andra som känner ”Ibra” var det ingen nyhet. Jag hoppas att han fortsätter så här och att han i slutet av säsongen ger oss ligatiteln.

  Brasiliens tränare Mano Menezes tror på en svår match mot Sverige på onsdag.

  – Jag såg Sverige spela mot Frankrike och England i EM. Det är ett fysiskt, starkt lag. Och man bygger det kring en mycket stor spelare, Ibrahimovic. Men man spelar också från kanterna. Kantspelarna kommer in i spelet på ett mycket starkt sätt, sade han på en presskonferens efter tisdagens träning.

  TT

  Annons
  Annons
  X

  Thiago Silva intervjuas efter träningen.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X