Annons

May har skrivit under – dagen ”B” är här

Storbritanniens premiärminister Theresa May undertecknar det brev som ska överlämnas till EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk och där han informeras om britternas avsikt att lämna EU.
Storbritanniens premiärminister Theresa May undertecknar det brev som ska överlämnas till EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk och där han informeras om britternas avsikt att lämna EU. Foto: Christopher Furlong /AP/TT

Det är dags för "dagen B" som i brexit. När Storbritannien lämnar in sin ansökan om att gå ur EU ses det som ögonblicket utan återvändo.

– Fram till nu har vi kunnat leva i förnekelse, säger brexit-motståndaren Jenny Jacoby.

– Den här veckan tvingas vi sluta med det.

TT
Uppdaterad
Publicerad

Sent på tisdagskvällen undertecknade Storbritanniens premiärminister Theresa May det brev som på onsdagen ska överlämnas till EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk och där han informeras om britternas avsikt att lämna EU.

Britternas utträdesprocess har hittills varit stormig, och ser ut att fortsätta så. Medan London-regeringen har tagit fram veckans åttasidiga brexit-brev till Bryssel har Skottland tagit motståndet till nya nivåer. På tisdagskvällen godkände regionparlamentet i Edinburgh, med röstsiffrorna 69 mot 59, att den skotska ledaren Nicola Sturgeon begär en ny folkomröstning om självständighet.

Hur mycket drama kan vi ta egentligen, frågar sig Londonbon och barnboksredaktören Jenny Jacoby.

Foto: Henrik Samuelsson/TT Bild 1 av 2

En EU-flagga i folkvimlet vid Hyde Park Corner i London, när en demonstration mot brexit hölls den gångna helgen.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons