Annons
X
Annons
X

The Who förvandlade poppärlor till vilda monster

SvD:s nöjesreporter Harry Amster tipsar om två aktuella återutgivningar och en ny dvd.

Bild 1 av 4
Bild 2 av 4
Bild 3 av 4
Bild 4 av 4
Bild 1 av 1

Del 1 av 3

My generation

The Who (Universal Music)

Fantastiska debutplattan från 1965, nu förpackad i en box med fem cd. Originalskivan är framförallt ett melodiskt mästerverk spetsad med hypertrummisen Keith Moon. Kul att lyssna på Pete Townshends demoversion av ”My generation” där drivet och vansinnigheten, som gjorde den till en generationslåt, ännu inte finns med. Fascinerande hur bandet förvandlar Townshends poppärlor till vilda monster.

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 2 av 3

Havana moon

The Rolling Stones (Universal Music)

De spelar för någon miljon fans i Havanna den 25 mars 2016. Det förbjudna bandet är i Kuba och levererar ett vulkanutbrott. Videon inleds med bilder från staden, scenen i kvällsmörkret och en publik som ler och gråter med sina mobiltelefoner i luften. Stones spelar sina bästa låtar, Jagger sjunger som om det vore 1966, säger ”Finally the times are changing” och behåller sin vanliga spattiga dans.

Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 3 av 3

The girls want the boys!

Sweden’s beat girls 1964–1970 (Ace/Border)

Svenska beatpop-singlar i en samling som öppnar med Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad, pre-Abba, och fortsätter med underbara singeln ”Last train to Liverpool” med Plommons, bara en minut och 55 sekunder lång. För att inte tala om lysande låtar med Doris, Bella and Me, The Plums, Sunnygirls och Angeliques.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X