The undoingThe undoing – långt ifrån ny HBO-succé

Hugh Grant och Nicole Kidman.
Hugh Grant och Nicole Kidman. Foto: HBO Nordic

Likheterna med ”Big little lies” är många. Men trots goda förutsättningar är ”The undoing” en besvikelse och bortslarvad möjlighet att säga något intressant om hur pengar och privilegier korrumperar.

Publicerad
Nicole Kidman sågs även i HBO-serien ”Big little lies”.

Nicole Kidman sågs även i HBO-serien ”Big little lies”.

Foto: HBO Nordic
Annons

Nicole Kidman som liberal rikemansmorsa gift med ett tjusigt svin? Nä, miniserien ”The undoing” är inte ”Big little lies” säsong tre. Men det är svårt att inte göra jämförelsen: dels genom det faktum att det är David E Kelley som gjort tv-manuset efter en populär bokförlaga, men också för att det även här handlar om mord, moral och missdåd bland de ultraförmögna (Kidman har för övrigt gjort ännu en variant på den här rollen, i Kubricks knasthriller ”Eyes wide shut” från 1999).

”The undoing” börjar en morgon i New York då en liten pojke gör en fasansfull upptäckt inne i en liten butikslokal. Kameran kryper allt närmare hans chockade ansikte innan man abrupt klipper till ett vackert hus på Upper East Side två dagar tidigare. Där har familjen Fraser vaknat upp till ännu en morgon av white people problems: mamman och äktenskapsrådgivaren Grace ska gå på ett tråkigt planeringsmöte för en välgörenhetsgala på sonens privatskola, sonen Henry är sur för att han inte fått någon hund och pappan och stjärnläkaren Jonathan – Hugh Grant – suckar åt att han måste bära slips.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons