Recension

The magic numbersThe Magic Numbers - The magic numbers

Under strecket
Publicerad
Annons

Ibland måste man lägga ner vapnen. Sluta analysera. Sluta slåss med väderkvarnar. Ibland måste man bara återfå tron på något så grundläggande som melodier, stämsång och - gud förbjude - sväng.
Magic Numbers är det ljuvliga ljudet av vapenvila. Två syskonpar, ursprungligen från Trinidad men bosatta i Ealing, trotsar alla stela normer brittisk pop omger sig med. Tillsammans med Isolées mikrohousemästerverk We are monster är detta den enda musik som år 2005 inte går att argumentera emot. Redan i doo wop-partiet i inledande Morning”s eleven är det uppenbart att det enda sättet att inte falla handlöst för Magic Numbers charm och nästan pinsamt melodiösa sånger är att låtsas. Det må vara musik i rakt nedstigande led från Lovin Spoonful, men det är samtidigt så ungt, så angeläget, och det är det i en tid där idiotin är allerstädes närvarande - må det vara i Coldplays arenarock, ringsignaler eller den ekande tomheten i ännu ett kitschigt syntpopband.
Kärleken
måste segra och ingenstans är den i dag så stark, så rörande och varm, som i Magic Numbers melodier. Sångaren och låtskrivaren heter Romeo. Popmusiken är hans Julia, vacker som en bordsbön, gnistrande som nattvarden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons