The ex-boyfriend cookbook

Under strecket
Publicerad
Annons

Nej, det handlar inte om det smarrigaste sättet att grilla din föredetta på. The Ex-boyfriend cookbook, med underrubriken They came, they cooked , they left (but we ended up with some great recipies), är en sammanställning av recepten som de amerikanska författarinnorna Erin Ergenbright och Thisbee Nissen hade kvar när pojkvännerna drog.
Idén till boken fick författarna när de satt och planerade en barbeque och insåg hur många av deras recept som härstammade från gamla pojkvänner. Ett mödosamt arberte påbörjades, där skrivbordslådor länsades på gamla brev, bussbiljetter, Alla Hjärtans Dag-kort och vissnade blommor för att framkalla gamla minnen och para ihop rätt vinägrett med rätt pojkvän. Varje recept bär på en historia, som också får plats i boken - ingredienslistor och instruktioner varvas med ragganekdoter och tjejsnack om killar från vitt skilda skeden av författarinnornas liv.
Boken har fått strålande recensioner och vissa kritiker menar till och med att det är en postfeministisk milstolpe -
inte nog med att den placerar männen i köket, den hjälper även kvinnor att plocka åt sig godbitarna ur ett havererat förhållande utan att för den skull förfalla till bitterhet eller cynism. Författarna har enligt egen uppgift fått ett följe av killar som inte verkar överdrivet intresserade av att bli deras pojkvänner, men däremot smider planer på att bli deras nästa ex, bara för att kunna bidra med sitt favoritrecept till uppföljaren. Karin Ström

The Ex-boyfriend cookbook, 247 kr på bol.com

Annons
Annons
Annons