Annons

Thailändsk polis har gripit pedofil

En misstänkt kanadensisk pedofil som jagats världen runt greps på fredagen i nordöstra Thailand, sade polisen.

AFP, TT
Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte kanadensiske pedofilen - som jagats världen runt - greps i dag i nordöstra Thailand, sade polisen.

Den misstänkte, Christopher Paul Neil, greps i Nakhon Ratchasima, cirka 27 mil nordost om Bangkok, och fördes tillbaka till huvudstaden, enligt en hög poliskälla.

Den misstänkte väntar åtal i Thailand för att ha förgripit sig sexuellt på en nioårig pojke 2003, men polisen kunde inte säga vilka andra åtal han kan vänta för andra misstankar som undersökts av Interpol.

Annons

Neil som är 32 år gammal har lagt ut 200 bilder på sig själv på internet.

På dessa begår han grova sexuella övergrepp på tolv unga pojkar från sex år och uppåt i Vietnam och Kambodja, två länder som är beryktade för att vara resmål för sexturister.

– Han greps på fredagen av turistpolis i nordöstra Thailand, sade en hög polistjänsteman till AFP på villkor att få vara anonym.

Neil togs en dag efter det att en thailändsk domstol utfärdat ett formellt tillstånd för hans gripande.

I förra veckan gick Interpol ut med en unik efterlysning efter den misstänkte nätpedofilen. Tre dagar senare hade han identifierats och hans namn offentliggjordes

Interpols avdelning i Kambodja bekräftade mannens identitet och att landets migrationsmyndigheter övervakade alla landets gränser.

Neil är lärare i engelska i en skola i Sydkorea.

För att försöka dölja sin identitet på övergreppsbilderna förvrängde Christopher Paul Neil sitt ansikte med hjälp av ett bildbehandlingsprogram. Men tyska Bundeskriminalamt (BKA) - som motsvarar svenska Rikskriminalpolisen - lyckades återställa ansiktsbilden.

Bankok TT-AFP

Annons
Annons
Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons