Terrormisstänkta greps i Storbritannien

Under strecket
Publicerad
Annons

Med stöd av anti-terrorlagarna grep brittisk polis på onsdagsmorgonen sju män i 30-årsåldern vid två tillslag, i London och i Edinburgh.
Polisen är förtegen om närmare detaljer men uppger enligt BBC News att de fyra som greps i västra London nu ska föras till Skottland för närmare förhör. De tre gripna i Edinburgh är av nordafrikansk härkomst.
Polisoperationen ska enligt uppgift ha förberetts i flera veckor. Det är dock inte känt om någon mer konkret hotbild funnits i London eller Edinburgh.

I Frankrike förhörs tre algerier och en marockan om misstänkta terrorplaner. Gruppen bestående av tre män och en kvinna greps i måndags i en lägenhet i Parisförorten La Courneuve, rapporterar BBC News. Där beslagtogs en stor summa pengar, falska resehandlingar, skyddskläder samt två flaskor med en okänd vätska som nu analyseras , uppger inrikesminister Nicolas Sarkozy. Polisen tror att gruppen kan ha planerat att förgifta Paris vattentillförsel.
Enligt inrikesministerns uppgifter till parlamentet i tisdags tros de gripna tidigare ha besökt Afghanistan och den ryska delrepubliken Tjetjenien. En av de gripna sägs också ha kontakt med den terrormisstänkte Rabah Kadre som gripits i Storbritannien.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons