Terrormisstänkt vill upp i rätten

En 55-årig svensk affärsman har suttit häktad i Marocko i över ett år, misstänkt för terrorverksamhet. Hemma i Sverige väntar döttrarna på att han ska komma tillbaka. Men de blir allt mer uppgivna. På torsdagen hoppas både mannen och hans familj att rättegången börjar på allvar.

Under strecket
Publicerad
Den 55-årige terrormisstänktes dotter vill av säkerhetsskäl vara anonym.

Den 55-årige terrormisstänktes dotter vill av säkerhetsskäl vara anonym.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Natten till annandag jul 2006 trängde sig okända män in i affärsmannens hus i Tetouan i norra Marocko. Efter en natts förhör tog männen pappan med sig och försvann, utan att säga vilka de var. Utanför huset tog också spåren slut. Där inne låg mobiltelefonen kvar på nattduksbordet, datorn stod orörd, och alla kvitton och papper från affärsrörelsen var kvar i sina pärmar.

Först efter två veckors ovisshet och oro lyckades familjen reda ut vad som hänt. Med hjälp av den svenska ambassaden fick äldsta dottern besked från myndig- heterna att pappan hade gripits av den marockanska säkerhetstjänsten, misstänkt för terrorverksamhet. Ytterligare 26 personer var gripna, och tillsammans med dem ska affärsmannen ha skickat marockanska självmordsbombare till Irak.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons