Terroristens spår analyseras av NFC i hemlig utredning

När mörkret fallit fortsatte polisens tekniker arbetet med att samla spår efter den dödliga lastbilsattacken på Drottninggatan. Material från platsen finns nu hos Nationellt forensiskt centrum (NFC).
När mörkret fallit fortsatte polisens tekniker arbetet med att samla spår efter den dödliga lastbilsattacken på Drottninggatan. Material från platsen finns nu hos Nationellt forensiskt centrum (NFC). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arbetet är så hemligt att medarbetarna inte ens vet vad kollegorna gör i samma mål. Nu går forensikerna på NFC igenom materialet efter terrordådet på Drottninggatan.

Under strecket
TT
Publicerad

Bilden visar en del av det område på Drottninggatan som polisens tekniker finkammat i jakt på spår och annan bevisning som kan knyta rätt gärningspersoner till den dödliga lastbilsattacken. En häktad 39-åring har erkänt dådet som ett terroristbrott.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polis bär iväg ett okänt föremål från den lastbil som användes som vapen i attacken som klassats som ett terrordåd.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bilden visar den misstänkte gärningsmannen när han flydde ner i tunnelbanan. Bar han samma kläder när han greps kan forensiker jämföra fibrer från jacka och tröja mot fibrer som eventuellt hittats i den kapade lastbil som användes för att köra på människor på Drottninggatan.

Foto: Polisen
Annons

Omkring tusen tips, 700 förhör och 300 beslag. Det är vad polisen offentliggjort angående vad som ingår i utredningen av lastbilsattacken i centrala Stockholm den 7 april.

Hur mycket material som skickats till Nationellt forensiskt centrum (NFC) i Linköping för analys är inget som kanslichef Liselotte Nielsen Sundberg svarar på. Men en sak säger hon:

Annons
Annons
Annons