Gunilla von Hall:Terrorfruktan inför kalifatets årsdag

Gunilla von Hall

Terrorismen har åter tagit strypgrepp om världen. Fredagens trippeldåd dagarna före det jihadistiska kalifatets årsdag sänder en tydlig signal: ingen går säker någonstans. Vi tycks bevittna en internationell jihad, där islamisternas värsta terrormetoder nu skoningslöst exporteras.

Under strecket
Publicerad
SvD:s Gunilla von Hall på plats.

SvD:s Gunilla von Hall på plats.

Foto: SvD
Annons

SAINT-QUENTIN-FALLAVIER. Vid midnatt timmarna efter det franska terrordådet möter jag säkerhetspoliser med skottsäkra västar på gatan utanför gasfabriken Air Products i franska St. Quentin-Fallavier. Det är en tropiskt ljummen natt men stämningen är påtagligt frostig utanför fabriken, där ett avhugget huvud hittats några timmar tidigare i den makabra attacken. «Nu vinner de, islamisterna. De skrämmer bort oss alla, tystar oss med ohygglig terror», säger en av poliserna och stirrar stint ner i gatan.

Hans ord ger nästan gåshud, och är sannolikt inte helt felaktiga. En skrämd värld är på helspänn efter fredagens trippelterror på tre kontinenter som dödade 65 människor, skadade hundratals och lämnade ännu fler med fruktan och fasa. Precis vad de extremistiska islamisterna vill uppnå med sin terrormarsch genom världen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons