X
Annons
X

Försvarare: Knäskydd bevisar inte terrorbrott

Kemikalier, bilder på sociala medier samt chattkonversationer bevisar enligt åklagaren att tre män förberett terrordåd i Sverige.

Men enligt försvaret finns andra förklaringar – och det riktas kritik mot utredningen och en otydlig gärningsbeskrivning från åklagaren.

Av TT
Läs mer om Terrormålet i Solna tingsrätt

– Min tolkning är att när man är säker och har stöd av fakta då uttalar man sig konkret. När man är osäker eller när fakta inte riktigt stödjer det man säger då blir man lite generell och uttalar sig i mer abstrakta termer. Jag uppfattar det som ett utslag av den osäkerhet som vi har påtalat tidigare vad gäller utredningen och vad den utvisar, säger den 46-årige mannens advokat Thomas Olsson till TT.

Förutom 46-åringen har en 39-åring och en 30-åring åtalats misstänkta för att ha förberett ett terrorattentat i Sverige. Men exakt hur dådet skulle ha kunnat gå till, och på vilket sätt de påstådda brotten stämmer överens med kraven som ställs i terroristlagen är oklart i åklagarens gärningsbeskrivning i åtalet, anser de tre männens försvarare. Detta framkom under rättegångens tredje förhandlingsdag, när advokaterna höll sina sakframställningar.

Illustration från rättegången, som hålls i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Foto: Ingela Landström/TT Bild 1 av 2

46-åringens försvarare Thomas Olsson intervjuas i samband med förhandlingen mot hans klient. Arkivbild.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X