Tennisproffset som tjänat 41 000 kr i år

Roger Federer är suverän världsetta. Strax utanför tiobästalistan hittar vi Jacob Adaktusson. Nej, vi talar inte nutid. Utan 1998 och juniorranking. Sju år senare är Federer fortfarande etta medan Jacob kämpar vidare på banor fjärran från rampljus, tunga titlar och tjocka dollarbuntar. - Även om jag börjar bli till åren har jag potential att slå igenom, säger den 25-årige stockholmaren.

Under strecket
Publicerad

Jacob Adaktusson, 25, är rankad 285 på tennisens världslista. Men Jacob tror fortfarande på det stora genombrottet och åtminstone en plats på topp hundra.

Annons

Det här är inte bara historien om tennisproffset Jacob Adaktusson utan om alla i hans situation, de där stora talangerna som av en eller annan anledning inte lyckas, eller rättare, som ännu inte lyckats.
För hoppet finns kvar.
Inte hos alla eftersom många på vägen knäckts av hetsande föräldrar, skador, brist på pengar eller något annat av allt som spelar in men det finns ändå många tusen proffs som likt Jacob sliter på i skymundan i hopp om att det en dag ska säga klick.

– I början av 2003 var jag nära att sluta. Jag hade haft några skadefyllda år och allt var tungt. Men annars har jag inte alls funderat i de banorna, säger Jacob då SvD träffar honom i Kungliga hallen där hans klubb KLTK håller till.
Jacob är just hemkommen från en Challengerturnering i Helsingfors och ska dagen efter vidare till Reunion Islands och sin 27:e och sista tävling för året.
Trots att han på grund av handledsskada missade de tre första månaderna har Jacob haft en bra säsong och spelat in 246 000 kronor.
Vadå bra? Det är väl
bara kaffepengar för tennisspelare? Så reagerar säkert många som tror att tennisproffs lever i lyx och överflöd och tryggar sin ekonomiska framtid på ett par säsonger.
Visst, sådana exempel finns, men stjärnor som Federer, Agassi, Nadal är bara sportens ansikte utåt - inte tennisens rätta.

Annons
Annons
Annons