Annons

Kulinariska höjdare på sportlovsfavoriten

Teneriffa – mer än bara sol och strand.
Teneriffa – mer än bara sol och strand. Foto: Annika Goldhammer

Kanarieöarna är en stor sportlovsfavorit men har knappast varit känt som ett gastronomiskt resmål. Men i krogköken på Teneriffa håller något på att hända. Vi har valt ut nio stjärnskott.

Under strecket
Publicerad

De senaste åren har Teneriffa satsat på att bli ett resmål för soltörstande gourmeter. Ön kan skryta med att vara den enda av Kanarieöarna med Michelinstjärnor – just nu har man fem stycken fördelade på fyra restauranger. Senaste tillskottet är El Rincon de Juan Carlos, som fick sin första stjärna i november.

Restaurangen, som ligger i turistorten Los Gigantes, drivs av familjen Padrón med stjärnkocken Juan Carlos i spetsen. Hans förflutna på krogar som El Cellar de Can Roca och El Bulli märks i den kreativa och experimentella matlagningen. Allt man serverar har dock rötter i det traditionella kanariska köket. Den synnerligen prisvärda degustación-menyn innehåller läckerheter som cochinillo negro (kanarisk svartfotsgris) med tryffel.

Annons
Annons
Annons