Annons

Telias ledning lämnar förorten

Telia Sonera tänker skaffa sig ett mer ståndsmässigt huvudkontor. I slutet av året lämnar telebolagets ledning den gråtrista betongbunkern i Farsta och flyttar in till Stureplan, den svenska finansvärldens centrum.

Under strecket
Publicerad

Allt som allt är det 150-200 personer som flyttar in till stan. I spetsen för flyttlasset åker vd Anders Igel, ställföreträdande koncernchefen Harri Koponen, finanschefen Kim Ignatius och informationsdirektören Michael Kongstad. Den nya adressen blir Sturegatan 1 där Telia Sonera kommer att hyra 4 000 kvadratmeter från AFA sjukförsäkringsaktiebolag. Jakten på nytt huvudkontor har pågått ett bra tag. Efter att svenska Telia och finska Sonera slogs ihop i december förra året har man velat ha ett nytt huvudkontor. Inte minst för att markera att man nu är ett nytt gemensamt svensk-finskt bolag.

Men jakten på ett nytt huvudkontor har också väckt mycket kritik internt. Det är inte populärt att högsta ledningen letat efter nya fina lokaler mitt i centrum samtidigt som 700 anställda tvingas sluta i Sverige och ytterligare 400 i Finland. Till saken hör också att jakten på nya lokaler visat sig bli oväntat dyr och krånglig. Strax innan Marianne Nivert slutade som vd för Telia i juli förra året slöt hon ett avtal om ett nytt huvudkontor för det nya bolaget. Telia avtalade med fastighetsbolaget Wihlborgs att för omkring 90 miljoner kronor hyra 2 700 kvadratmeter i åtta år mitt inne i stan. De lokalerna ligger på Mäster Samuelsgatan, i samma hus som Svenska Dagbladet finns.

Annons
Annons
Annons