Telia kräver Tele 2 på 100 milj

Tele 2 och Telia Sonera förhandlar i hemlighet om mångmiljonbelopp som Telia anser sig blivit blåst på. Enligt Ekobrottsmyndigheten, EBM, kan det röra sig om upp till hundra miljoner kronor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Telia Sonera kräver Tele 2 på mångmiljonbelopp som det halvstatliga telebolaget anser sig blivit lurat på i samband med Tele 2:s så kallade Robin Hood-abonnemang. Bakom abonnemangen låg Tele 2/Comviq tillsammans med Faxback AB, ett bolag som utretts av polis. Syftet var att Teliakunder skulle kunna få tillbaka pengar som låg inlåsta i Telias samtalspotter.

Enligt SvD Näringslivs uppgifter vill Telia nu ha tillbaka upp till 100 miljoner kronor från Tele 2. Summan bekräftas av kammaråklagare Mats Rollbäck på Ekobrottsmyndigheten i Stockholm. Han har lett länskriminalpolisens omfattande utredning kring Robin Hood-abonnemangen som fanns 1998–2000.
– Telia misstänker att Tele 2 har debiterat Telia som om det handlat om trafik i mobilnätet, medan man anser att trafiken egentligen gått i det fasta nätet. Jag tror att det handlar om ungefär 100 miljoner kronor, säger Mats Rollbäck.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons