Telia bromsar förvärv efter nota på 50 miljarder

Andreas Ekström, chef för M&A (samgående och förvärv) berättar bland annat om det dyraste pressmeddelandet som Telia har skickat ut.
Andreas Ekström, chef för M&A (samgående och förvärv) berättar bland annat om det dyraste pressmeddelandet som Telia har skickat ut. Foto: Lisa Arfwidson

Telias affärer på 100 miljarder kronor under de senaste sex åren har möblerat om portföljen. Men nu drar Telia i bromsen för större företagsaffärer, säger förvärvschefen Andreas Ekström till SvD.

Under strecket
Publicerad
”Nu handlar det om att fokusera på att få ut synergierna ur de förvärv Telia redan gjort”, säger Andreas Ekström.

”Nu handlar det om att fokusera på att få ut synergierna ur de förvärv Telia redan gjort”, säger Andreas Ekström.

Foto: Lisa Arfwidson
Annons

Marie Ehrling avgick i slutet av förra året som styrelseordförande för Telia. I samband med det bad hon Andreas Ekström att sammanställa hur mycket pengar Telia lagt på köp och försäljning av företag under hennes tid som ordförande. Hon frågade Andreas Ekström eftersom han är chef för M&A, en förkortning som på svenska betyder samgåenden och förvärv. Han tog fram en genomgång som SvD har tagit del av.

Siffrorna visar att Telia under åren 2014 till 2019 har gjort transaktioner på 102 miljarder kronor, varav 50 miljarder kronor i köp av 44 bolag och 52 miljarder kronor i försäljningar av 14 bolag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons