Tele2: Regeringen bör agera mot Telia

Anders Nilsson skriver att regeringen nu måste agera när det gäller konflikten mellan Tele2 och Telia.
Anders Nilsson skriver att regeringen nu måste agera när det gäller konflikten mellan Tele2 och Telia. Foto: Pressbild, Magnus Hjalmarson Neideman

TV4 är nedsläckt för mer än 1,6 miljoner hushåll. Frågan om vem som får se TV4 framöver är principiell och kommer prägla svensk mediepolitik under lång tid. Regeringen kan inte fortsätta ducka frågan. Det skriver Anders Nilsson, vd för Tele2.

Under strecket
Publicerad
Annons

En näringsminister bör stå upp för öppen konkurrens. En kultur- och demokratiminister bör värna om mediemångfald. En energi- och digitaliseringsminister bör främja digitalisering av tv och bredband.

Det blir nu allt tydligare vad konflikten mellan Tele2 och Telia handlar om. Till Ekot medger Telia att det aldrig varit tal om någon prisförhandling; det handlar om att Telia i så stor utsträckning som möjligt vill begränsa möjligheterna för andra än Telia-kunder att ta del av TV4-kanalerna på de sätt som de flesta kunder redan idag föredrar, och det som kommer utgöra framtidens tv-tittande. Det vill säga genom så kallad streaming till exempelvis tv, mobiltelefoner och surfplattor. På sin höjd vill Telia endast ge en annan konkurrent de förutsättningarna.

Annons
Annons
Annons