Tele2-chef ska leda Sony Ericsson

Johan Mathson, marknadschef på Stenbecksägda teleoperatören Tele2, tar över som chef för mobil-bolaget Sony Ericsson i Norden och Baltikum.

Under strecket
Publicerad
Annons

Johan Mathson tillträder sin nya tjänst i augusti då han ersätter Roger Bolander som sedan april är ansvarig för Sony Ericsson i Ryssland.
Roger Bolander är en utpräglad säljare och har byggt upp Sony Ericssons marknadsnärvaro i Norden. Johan Mathson har en helt annan profil då han främst är marknadsförare.

– Sony Ericsson ska fortsätta att öka sin försäljning. Men vi måste också utveckla varumärket och våra relationer med de viktigaste operatörerna. För det passar Johan Mathsons profil perfekt, säger Peter Bodor, informationsansvarig på Sony Ericssons huvudkontor.
Inom Norden har Sony Ericsson fortfarande mycket marknad att hämta, främst i Finland där Nokia av naturliga skäl har ett starkt fotfäste. Det blir tillsammans med att sätta fart på försäljningen på tillväxtmarknaderna i Baltikum några av Johan Mathsons första uppgifter.
I Baltikum har Sony Ericsson fram tills nyligen bara varit närvarande genom distributörer men numera har bolaget egna kontor i regionen.
Sony Ericssons vice vd och chef för
marknad och försäljning Jan Wäreby kommenterar tillsättningen av Johan Mathson i ett pressmeddelande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons