Tekniker och komiker möts för att göra världen bättre

Artificiell intelligens, robotar och medicinteknik är bara några av de områden som 80 studenter från 36 länder tar sig an under tio sommarveckor på Singularity University i kaliforniska Silicon Valley. Svenskarna Virpal Singh och Marcus Olsson är två av dem.

Under strecket
Publicerad
Virpal Singh och Marcus Olsson med en robot i Singularitys labb2.

Virpal Singh och Marcus Olsson med en robot i Singularitys labb2.

Foto: MIRIAM OLSSON JEFFERY
Annons

– Känner ni att vi håller på att förvandlas till robotar? Vi har redan programmering och jag tror inte att vi har en fri vilja. Det är annat som styr oss, säger Rob Nail som håller i en av robotföreläsningarna på Singularity University och som hyr in sig i rymdorganisationen Nasas forskningslokaler i Silicon Valley.

Uttalandet diskuteras flitigt bland studenterna under föreläsningens paus. Bland dem finns två svenskar: Virpal Singh som har pluggat på KTH och i Singapore, jobbat med medicinteknisk utrustning i Etiopen och bor i Stockholm där han driver egen konsultverksamhet och Marcus Olsson som har pluggat medieteknik Norrköping, arbetat inom mobilindustrin i tio år, bott i Berlin och i dag bor i Helsingfors och jobbar på Microsoft-ägda Nokia.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons