Annons
X
Annons
X
Kultur
Recension

Tekken tag tournament 2 Tekken tag tournament 2

(uppdaterad)

Tekken tag tournament 2

Plattform
xbox360
Utgivare
Namco bandai
Åldersgräns
16

Betyg: 5 av 6

Få fightingspel är lika välkomnande för den absoluta nybörjaren som det här. I en genre känd för sina skyhöga inträdeskrav är det en komplimang så god som någon. Är du en hängiven fightingspelare förbokade du förmodligen ditt ”Tekken tag tournament 2” redan i fjol. Om inte är det här din bästa chans på länge att ge genren ett försök.

I ”Tekken tag tournament 2” har utvecklarna bakat ihop det mesta och bästa ur seriens snart tjugoåriga historia. Resultatet är ett slags allt-i-ett-paket, med ett femtiotal karaktärer och mängder av spellägen att utforska. Det går utmärkt att spela över nätet, men absolut roligast blir det med ett gäng vänner i soffan.

Tekken-serien har alltid varit känd för sin tramsighet. Här slåss ödlor i boxningshandskar mot mexikanska brottare och sammanbitna asiatiska karatemästare. Samtidigt bjuds nästan oändliga mängder taktiskt djup för den inbitne. Att se två skickliga spelare mötas är imponerande, som att bevittna ett parti schack där varje spelare gör 60 drag i sekunden.

Annons
X

Men för nybörjaren krävs övning, och det är där ”Tekken tag tournament 2” briljerar. Namco har förklätt de nödvändiga träningsmomenten till ett slags minirollspel där du ska lära en robot att slåss. Det är smart och underhållande utan att någonsin kännas tradigt, och en utmärkt inkörsport till fightingspelens fascinerande värld.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X