Annons

Teheran står emot ökat tryck

revolten SPRIDS Vågen av protester i Mellanöstern och Nordafrika fortsätter. I Iran bröt protester ut på flera platser i landet. Den iranska regimen verkar dock vara beredd att slå till hårt för att förhindra nya uppror. Även i Jemen skadades demonstranter i oroligheter.

Publicerad

Demonstrationerna som lett till despotiska ledares fall i både Tunisien och Egypten fortsätter att sprida sig i arabvärlden. I går rapporterades nya orolig- heter i Jemen, Algeriet och Bahrain. Samtidigt bröt nya demonstrationer ut i Iran, som en påminnelse om det uppror som rasade efter landets kontroversiella presidentval 2009 men som då brutalt slogs ner av regimens polis och milistrupper.

Den iranska oppositionsrörelsen, kallad Den gröna rörelsen, hade utlyst en manifestation ”i solidaritet med Egyptens och Tunisiens folk”. Demonstrationen utvecklades snabbt till en regimkritisk protest. Folkmassor som ropade ”Död åt diktatorn” ansattes hårt av säkerhetsstyrkor utanför Teherans universitet och på ett torg i stadens centrum.

Annons
Annons
Annons
Annons