Annons

Teenage FanclubTeenage Fanclub trogna sin svärmiska pop

Teenage Fanclub är ett skotskt indieband här från en tidigare spelning.
Teenage Fanclub är ett skotskt indieband här från en tidigare spelning. Foto: Tom Watkins/IBL

Mycket kärlek, men ingen framåtrörelse. Så sammanfattar SvD:s Sara-Märta Höglund spelningen med Teenage Fanclub på Kägelbanan.

Under strecket
Publicerad

Inför Teenage Fanclubs besök på Kägelbanan, deras första spelning här på sex år, snubblar jag in på trummisen Francis MacDonalds blogg. Här samlas vyer från turnébussen med vitsiga kommentarer och bilder på suddiga wienerschnitzlar. Bloggen är på intet sätt innovativ eller spännande, men den är väldigt mysig – precis som kvällens konsert.  

Av naturliga skäl besökte jag aldrig klubbspelningar under 90-talet, då jag var för ung för falskleg. Men jag inbillar mig att det var ungefär så här, som att nu kliva in i en konserverande kapsel där ingen tid gått. De fem männen på scenen och publiken har visserligen åldrats något och lukten av cigarett bytts ut till den av människa. Men Teenage Fanclub gör precis samma typ av lågmäld och kärlekskrank indiepop som de gjort de senaste decennierna. Som liksom flyter fram utan för stora utsvävningar. De lagar poplåtar med snillrika melodier, men ibland griper dessa inte tag om den lyssnare som inte var med i början av deras resa. 

Annons
Annons
Annons