Annons
Krönika

Andres Lokko:Tecken i tiden? Skittidning får rimlig chef

The Daily Mail (högst upp i mitten) fick kritik när den för ett drygt år sedan fokuserade på huruvida premiärminister Theresa Mays eller Skottlands försteminister Nicola Sturgeons ben ser bäst ut.
The Daily Mail (högst upp i mitten) fick kritik när den för ett drygt år sedan fokuserade på huruvida premiärminister Theresa Mays eller Skottlands försteminister Nicola Sturgeons ben ser bäst ut. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT

The Daily Mail tillsätter en högst rimlig chefredaktör. Jag tar det som ett gott tecken på att nya politiska vindar blåser. För en tabloid med populism som främsta arbetsredskap lär knappast göra något sådant utan att tro att det förhåller sig så.

Under strecket
Publicerad

”Det är lika revolutionärt som att ersätta Margaret Thatcher med Jeremy Corbyn”, skrev Labourpartiets brexit-motståndare Andrew Adonis i en upphetsad Twitter-tråd sent i torsdags kväll.

Den aningen överraskande nyheten som Adonis kommenterade är att The Daily Mail får en ny chefredaktör. Efter 26 år lämnar den despot-beskyllde Paul Dacre sin post. Han ersätts av Geordie Greig och det är det valet som Adonis – och väldigt många andra – kommenterar och, faktiskt, jublar lite över.

Annons
Annons
Annons