X
Annons
X

Tebjudning mot tullar

De var bara drygt ett tjugotal, men de syntes bra. Särskilt Mattias Svensson, en av initiativtagarna, som dagen till ära uppträdde i Stålmannendräkt.
En och annan diplomatbil stannade till för att kika lite närmare på plakaten. Inifrån Förenta staternas ambassad syntes inga reaktioner. Per Bylund, känd från vinterns manifestation Walk For Capitalism, hade uppmanat personalen att delta i tebjudningen. Men ingen dök upp. Ambassadtjänstemän gillar kanske inte te som tillagas med påsar.
Inspiration hade hämtats från den amerikanska aktionen mot det brittiska imperiets handelspolitik 1773 - The Boston Tea Party. Men i går var det USA:s egna tullar, på stål, som kritiserades.
Tobias Sjö är till vardags ordförande för Fria moderata studentförbundet. Han hade gitarren med sig och ledde allsången i visor som Laissez Faire och May You Trade Forever Free.

Moderata ungdomsförbundets ordförande Tove Lifvendahl, känd USA-vän, varnade president Bush för att hon funderar på att "göra slut" om han inte skärper sig i tullfrågan. Henrik Alexandersson, från Frihetsfronten, konstaterade att om EU tar till motåtgärder i form av egna tullar kommer nästa demonstration att kritisera det beslutet: "Två fel gör inte ett rätt."Lustigt nog var det inga ungkommunister som försökte störa tebjudningen. Globaliseringens fiender ville väl inte hamna på samma sida som George W Bush.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X